Uitleg van de Klassieke Yogalessen level 1,2,3 en de andere Yoga vormen:

Klassieke yoga Level 1

Deze yogales is voor beginners en proeflessers. Je maakt kennis met alle basis yogahoudingen op beginnersniveau.
Ook simpele ademhalingstechnieken  komen aan bod. Je werkt aan stressreductie, conditie, flexibiliteit, balans, buikspieren en alignment. Soms bevat de les statische houdingen; soms doe je asana’s in een flow. Je leert dus ook de zonnegroeten te beoefenen voor 12 keer aaneen; een gedegen ochtend-work-out voor thuis! Wanneer je 3-6 maanden 1 keer per week yogales volgt en je wilt meer uitdaging dan bespreek je met de docent of je door kunt gaan naar level 2.

Klassieke yoga Level 2

Wanneer je 3-6 maanden consequent (1 keer per week minimaal) yoga hebt beoefend en toe bent aan verdieping wacht level 2. Twee keer per week yoga beoefenen wordt hierbij aanbevolen, veelal oefen je ook thuis. In deze lessen kom je de omgekeerde houdingen tegen met de variaties. De zonnegroet wordt vaak langer en met meer asana’s ingevoegd beoefend, mentaal en fysiek heb je al meer uithoudingsvermogen hiervoor.

Klassieke yoga Level 3

Voor level 3 heb je minimaal 2 jaar yoga ervaring nodig. Je beoefent de kopstand met variaties en longtiming schouderstand met variaties, gevorderde achteroverbuigingen en balancings. Yoga is een deel van je leven geworden en een heerlijke “verslaving”

Flow &Yin

Deze lessen voorzien in je behoefte iets rustiger te werken en kennis  te maken met de totaal ontspannende passieve Yin-lichaamshoudingen die je minimaal 3 tot 5 minuten aan houdt. De les start meestal met een rustige flow om uit het hoofd en in het lijf te komen. dan volgt het passieve deel. Voor alle niveau’s.

Individuele Coaching op basis van Yoga bij Els

In een blok van 4 sessies te volgen. Na een inventariserend openingsgesprek maken we een plan. In de drie daarop volgende sessies ga je samen met Els aan de slag. Holistisch met oog voor mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Je traject kan resulteren in een eigen yoga-oefen-praktijk, in het beter kunnen hanteren van een probleem(-situatie). Of beiden.We starten soms op met wandelen in de duinen, werken met yogahoudingen, ademhaling, visualiseren, mantra’s en (eventueel) emotioneel lichaamswerk.

RapaYoga

Vanaf medio mei tot begin september een heerlijke Yogales van Els in of om de befaamde strandtent Rapa Nui op de grens van Zandvoort en Bloemendaal aan Zee.