ElsSchorpioenKLASSIEKE YOGA

 Els staat in haar yogalessen garant voor tijdloze pittige yoga met ruimte voor individuele aandacht. Als je enkele yogalessen hebt gevolgd het je al snel het gevoel dat er iets fundamenteels gebeurt en dat er een veranderingsproces in gang wordt gezet waardoor je geleidelijk aan evenwichtiger energieker en gezonder wordt. Mentaal, emotioneel en fysiek.

Complete “workout”

De klassieke yogahoudingen die in Els’ Yogahuis centraal staan vormen een meetlat waaraan je kunt aflezen hoe je er op alle niveau’s aan toe bent. Groepen waarin de asana’s zijn onderverdeeld zijn:

  • Staande houdingen
  • Achteroverbuigingen
  • Vooroverbuigingen
  • Twistings
  • Sittings
  • Armbalancings
  • Omgekeerde houdingen
  • Boten
  • Miscellaneous legposititons
  • Beenstrekkers

De continue herhaling en gestructureerde beoefening van deze yogahoudingen in series (bijvoorbeeld door middel van de zogeheten zonnegroeten) in een flow of op statische wijze zorgt voor bewerking van het hele lichaam met steeds weer een ander accent. Op deze manier krijgt elk deel van het lichaam een aparte “workout”.

Fysieke, emotionele en mentale balans

Het effect van deze manier van yoga beoefenen is dat de lichaamsenergie beter gaat stromen en dat je mentaal emotioneel en fysiek “opent”. Dit gaat niet zonder slag of stoot: je zult onderscheidingvermogen en lichaamsbewustzijn moeten aanleren, en soms veroorzaakt dat “pijn”, ook emotionele of mentale pijn. “The body is the crystallized past” heet het wel in de yoga, en als je je lichaam begint te bewerken weekt er van alles los wat je mogelijk jaren verstopt hebt. Ook vergt het dat je verantwoordelijkheid neemt, procesgericht kunt werken en een aan je eigen behoefte aangepaste discipline leert ontwikkelen. Jezelf ontdoen van oude ballast in de vorm van bv. kilo’s, onnodige emotionele bagage of mentale overtuigingen vergt dat je inzicht verkrijgt in “beneficial pain” en “harmful pain”. Dankzij Els’ heldere en soms confronterende begeleiding tijdens de yogales zul je langs de weg der geleidelijkheid inzicht in jezelf verwerven en op een veilige manier een verandering in gang kunnen zetten die je totale gezondheid ten goede komt.

Yoga als medicijn

Souplesse, houdingscorrectie, het opheffen van blokkades, lichtheid, balans, doorstroming, kracht, conditie, rust, regulering van de hormoonhuishouding, kalmering van het zenuwgestel, het vinden van een anker: het zijn enkele van de legio voordelen die leerlingen verkrijgen wanneer ze Els’ krachtige yogavorm beoefenen. Ook wie kampt met RSI-klachten, symptomen van burnout, mentruatiestoornissen of rugpijn kan veel baat hebben bij deze klassieke vorm van yoga.

Sommige leerlingen hebben korte tijd een individuele begeleiding bij hun yoga nodig. Ook dat is mogelijk in Het Yogahuis.

Natuurlijk is yoga ook gewoon lekker om te doen en je krijgt er een goed gevoel van. Je ervaart een soort lichtheid en voelt je soms als herboren. Het is een onbetaalbaar gevoel dat je een heuse yogaverslaving kan opleveren. Zoals een hardloper verslaafd kan raken aan de endorfinen die hij tijdens het rennen aanmaakt. Het is het grote risico van yogabeoefening in Het Yogahuis. Weet waar je aan begint. Je bent gewaarschuwd!

Informatie: 00316 349 318 50
Of E-mail: Het Yogahuis