Mindfulnesstraining

Mindfulness betekent doelbewust gewaar zijn van moment tot moment zonder oordeel. Jon Kabat–Zinn heeft sinds 1979 mindfulness een plaats gegeven binnen de gezondheidszorg door een achtweekse training te ontwikkelen, gebaseerd op Boeddhistische meditatie en yoga, aangevuld met westerse kennis over stress.

In de training leer je om met een milde en niet oordelende  aandacht je lichaam, gevoelens en gedachten waar te nemen. De invloed van stress op je lichamelijk en psychisch functioneren wordt zo duidelijk. Je kunt ervaren dat automatische reacties op stress kunnen veranderen door erbij stil te staan. Dit heeft een gunstige invloed op  je gezondheid  bv. op pijn, ziekte en psychische klachten. Door de oefeningen ontwikkel je veerkracht. De training is geschikt voor iedereen die anders wil leren omgaan met stressvolle ‘weersomstandigheden’ in het leven.  

De inhoud van de mindfulnesstraining is praktisch. Verschillende meditatieoefeningen worden uitgelegd en beoefend. Daarnaast wordt er stil gestaan bij theorie met betrekking tot mindfulness. Je krijgt een werkboek dat dient als naslagwerk en dat theorie en literatuurverwijzingen bevat. Ook krijg je de beschikking over (audio)oefenmateriaal om thuis mee te oefenen. De training spreekt cursisten aan op hun eigen kracht en zelfhelend vermogen.

De training wordt gegeven door Ellie de Jong. Zij is psycholoog en mindfulnesstrainer, en heeft onder meer veel ervaring in het beroepsonderwijs. Daarnaast geeft ze sinds 2008 Feldenkrais lessen in Haarlem en Heemstede. Ook verzorgt ze een slaapcursus op diverse locaties, onder meer in een Inloophuis voor mensen met kanker. Zij is een beoefenaar van Chi Kung en mediteert in de Zen traditie.

De Achtweekse mindfulnesstraining en een stiltemiddag door Ellie de Jong  start weer in september 2019.
De data voor het najaar: 18
oktober ,(herfstvakantie: 25 oktober), 1 november,8 november , 15 ,22,29 november. Stilte middag 6 december. De laatste 2 middagen op 13 en 20 december. Alle middagen zijn van 14 tot 17 uur (inclusief een theepauze). Alleen de stiltemiddag duurt van 13 tot 17 uur.
De cursus wordt gegeven in Het Yogahuis, Bakenesserstraat 12 zwart, Haarlem. 
Kosten €275.- Door een aantal ziektekostenverzekeringen wordt de mindfulnesstraining vergoed.

Opgeven via prakt.feldenkrais.mindfulness@gmail.com/06-30712953.

Voor meer informatie over Feldenkrais zie www.feldenkrais.nl, voor meer activiteiten van Ellie de Jong zie www.studio44haarlem.nl. Ellie de Jong is lid van www.bewusthaarlem.nl.